27 junio 2007

Torna a Sant Boi el concurs de dissenys joves fets amb materials reutilitzats



Ampolles de vidre de color verd transpartent foses i reconvertides en safates per a aperitius i en cendrers. Un bombo de rentadora usat com a tauleta, calaix i llum ambiental. Un impermeable fet de bosses de la compra de colors llampants...


Aquestes tres 'creacions' van guanyar els tres premis de Recrea't 2006. Concurs Jove de Disseny amb Materials Reutilitzats.


L'organització ha convocat ara la quarta edició del certamen. L'Ajuntament de Sant Boi i l'Associació Casal de Joves de Casablanca organitzen aquest concurs per promoure entre els joves (entre 16 i 35 anys) la creació de dissenys que, mitjançant la reutilització de materials, proposin un nou ús per a objectes de la vida quotidiana. L'objectiu és potenciar alhora la creativitat i l'experimentació juvenil i el bon ús dels residus municipals. Recrea't va assolir en l'anterior edició un rècord de participació, amb 110 treballs concursants signats per més de 140 autors i autores.


La dotació econòmica global de Recrea't 2007 és de 2.500 euros (1.300, 800 i 400 per als tres primers classificats, respectivament). Els criteris valorats pel jurat a l'hora de decidir els guanyadors són l'originalitat, el disseny, l'ús quotidià dels objectes i el percentatge de material reutilitzat per fer cada obra. Tots els treballs concursants formaran part d'una exposició que es muntarà per a la Setmana Verda de Sant Boi 2007 aquest novembre. Posteriorment, les obres millor valorades pel jurat formaran part d'una exposició itinerant i formaran part del catàleg que cada any edita l'organització.


Els treballs concursants s'han de presentar a l'Associació Casal de Joves de Casablanca (carrer Badajoz, 2) durant el mes d'octubre. El veredicte es farà públic el 16 de novembre, a les 20 hores, a la sala d'actes de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

No hay comentarios: