21 junio 2007

EL PUNT 06.06.07 Granollers és la segona ciutat que implanta el servei de cotxe multiusuari


ACN. Granollers
L'Ajuntament de Granollers ha presentat aquest matí el nou servei de cotxe multiusuari, l'anomenat carsharing, que ja funciona a Barcelona amb una flota de 50 vehicles. El nou servei comptarà amb 4 vehicles ubicats en dos aparcaments públics de la ciutat, que estaran a disposició de la ciutadania per evitar l'ús del cotxe privat i per reduir l'emissió de gasos contaminants.


Estarà operatiu a Granollers les 24 hores del dia durant tot l'any i els usuaris podran reservar-lo per telèfon o Internet fins a 5 minuts abans del viatge. L'objectiu d'aquest nou servei que s'instal·la per primera vegada fora de Barcelona és facilitar els desplaçaments puntuals dels ciutadans, sense haver de ser propietaris d'un vehicle.

L'empresa Avancar, prestadora del servei, finança el cost del carburant i de l'assegurança a tot risc. Per utilitzar aquests vehicles públics és necessari que els usuaris paguin una quota anual en funció dels quilòmetres previstos i, després, els quilòmetres i el temps recorregut en cada viatge. La presentació dels nous vehicles multiusuari ha tingut lloc aquest matí a la plaça Barangé de Granollers i ha comptat amb la presència del president del consell d'administració d'Avancar, Miguel Àngel Dombriz, el gerent d'Avancar, Josep Sala, el regidor en funcions de Mobilitat, Jaume Vernet i l'alcalde en funcions de Granollers, Josep Mayoral.

No hay comentarios: