21 junio 2007

EL PUNT 05.06.07 L'Ajuntament de Tarragona dóna un permís de reforma sense avisar que l'edifici havia d'anar a terra


La majoria de veïns de prop d'El Corte Inglés presentaran al·legacions al POUMM.F.N..

Tarragona


La comunitat de veïns del bloc número 17 de l'avinguda República Argentina va rebre la llicència municipal d'obres per fer la reforma integral de la seva façana fa quinze dies. La setmana passada, però, s'assabentaven que el nou pla general d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Tarragona preveu fer desaparèixer el seu bloc de pisos per reordenar la zona, una actuació que també afecta els números 11, 13 i 15 de la mateixa via, les Cases Barates i el número 10 de l'avinguda Andorra.


La trentena de famílies que viuen a República Argentina número 17 havien acordat en junta invertir 300.000 euros en la reforma de la façana, que incloïa, entre altres coses, arreglar els balcons i tornar a pintar. De fet, ja se n'han gastat 12.000 en el projecte d'obra i el Departament de Llicències del consistori tarragoní els va donar el permís «fa 10 o 15 dies», explica el president de la comunitat de veïns, Josep Maria Gras.


Però la setmana passada es van assabentar que l'Ajuntament havia planejat reordenar la zona i posar-hi edificis nous i una zona verda, cosa que implicaria fer desaparèixer el seu bloc. El canvi seria possible gràcies al nou pla d'ordenació urbanística municipal, aprovat inicialment i que està en període d'exposició pública fins al 15 de juliol. Els veïns decidiran el proper divendres en assemblea si accepten el canvi proposat al POUM, cosa que suposaria canviar els seus blocs per uns de nous a la mateixa zona. En principi, Gras creu que la majoria d'afectats s'hi oposaran i que la comunitat presentarà al·legacions. S'espera que els dels números 11, 13 i 15 de República Argentina decideixin el mateix.


Els habitants del número 10 de l'avinguda Andorra i de les Cases Barates ja han decidit tirar per aquesta via i intentar canviar el pla general. Un punt que no hauria de ser difícil, ja que el PSC, el nou partit majoritari a la corporació local, ha expressat la predisposició a respectar el que decideixin els afectats.

No hay comentarios: