02 julio 2007

EL PERÍODICO 02.07.07. Tarragona reelaborarà el pla d'urbanisme que van fer CiU i PP

• El text, ara en exposició pública, tornarà al ple i serà tramitat de nou
FERRAN GERHARD
TARRAGONA

El nou equip de govern de Tarragona, format per PSC i ERC, ha decidit que el pla d'ordenació urbana municipal (POUM), aprovat inicialment per l'anterior equip de CiU i el PP el 15 de maig passat, es torni a sotmetre al ple. Davant l'allau d'al.legacions rebudes, l'executiu ha optat per redissenyar la tramitació i facilitar la participació ciutadana.
L'actual període d'informació pública finalitza el 25 de juliol. A partir d'aquesta data, un equip tecnicojurídic es dedicarà de manera exclusiva a analitzar els suggeriments recollits i incorporar els que es considerin convenients al document. Cap al mes de novembre la revisió del POUM s'aprovarà una altra vegada inicialment i se sotmetrà a un nou període de dos mesos d'informació pública, el doble del termini que dicta la llei.

ALARMA
"Hem constatat que el POUM ha generat una verdadera alarma social a la ciutat i per això apostem per canviar-lo conceptualment i modificar-lo a fons", va assegurar ahir el tinent d'alcalde d'Urbanisme Josep Lluís Navarro (PSC). "Serà un pla completament nou", va afirmar el regidor.
Gairebé un miler de famílies de diferents sectors urbans han mostrat públicament la seva indignació, després d'haver-se conegut el contingut del POUM al maig, per les expropiacions i enderrocaments d'edificis que preveia al barri de Torreforta, a les Cases Barates, a les avingudes d'Andorra i de la República Argentina, al carrer de Covadonga i en zones de la Part Baixa. D'aquesta manera, desenes d'al.legacions han anat arribant al consistori. "Hi ha més de 40 entitats cíviques i particulars que m'han demanat una entrevista i que ja m'han avançat que també al.legaran", va detallar ahir Josep Lluís Navarro.

PREVISIONS
El pla d'ordenació urbana municipal preveu aixecar 36.500 noves vivendes i preveu un sostre de 186.000 habitants, quan la ciutat en té ara 131.200, entre els anys 2020 i 2026. També proposa legalitzar sis nuclis urbans i crea 545 hectàrees de zones verdes. Grups ecologistes, entre aquests el Gepec, han criticat la possibilitat de construir en àrees inundables i han advertit que en l'entorn de l'aqüeducte romà del Pont del Diable, el gran pulmó verd de Tarragona, s'hi podrien aixecar uns 3.500 pisos.
Josep Lluís Navarro ha volgut tranquil.litzar els afectats pel POUM i s'ha compromès a divulgar, abans de la nova aprovació inicial, els principals aspectes del planejament. "L'alcalde enviarà un escrit a col.legis professionals i entitats de tot tipus per convidar-los a participar", va avançar el regidor.
L'anterior govern de CiU i el Partit Popular havia insistit en el fet que el POUM era àmpliament conegut per la ciutadania i va presumir d'haver aconseguit "el màxim consens" dels agents socials i les associacions veïnals.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Aquesta és la Tarragona que volem?
http://tarragona2016.blogspot.com/
mireu els comentaris dels posts i penseu abans de parlar de POUM.

NO AL POUM!!!!!