07 marzo 2008

Protesta per la concessió d'aigua a un golf

EL PUNT 07.03.08
La Plataforma Per Vilalba, una entitat que lluita contra el camp de golf de Vilalba, situat al terme de la Roca del Vallès però molt a prop del nucli de Cardedeu, ha convocat per a aquest diumenge una protesta contra les últimes concessions d'aigua a aquestes instal·lacions aprovades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). La coordinadora ha convocat totes les persones que estan en contra del camp de golf a un dinar popular a la zona coneguda com la Serreta per protestar pel que consideren «la mala gestió del que anomenem el domini públic hidràulic», segons un comunicat de la plataforma.

El col·lectiu critica la tramitació de dues noves concessions d'aigua per regar el camp de golf de Vilalba, «mentre s'apliquen mesures d'excepcionalitat per la sequera». El golf de Vilalba ha regat durant els dos primers anys amb aigua fluvial de manera provisional, però després d'esgotar-se la concessió, al mes de desembre passat, l'ACA ha iniciat els tràmits per concedir-los una altra autorització.

El camp de golf ha tingut des del principi l'oposició d'alguns veïns, agrupats en la Plataforma per Vilalba, i també de l'Ajuntament de Cardedeu, que ha presentat dos contenciosos administratius contra l'ús d'aigua fluvial per regar el camp de golf, que va guanyar en tots dos casos. Al mes de febrer passat, a instàncies d'una moció aprovada en el ple municipal, l'Ajuntament de Cardedeu va anunciar que presentaria un recurs a la concessió d'aigua de l'ACA, que s'està tramitant, i que permetria al golf utilitzar aigua d'una mina que recull aigua de la riera de Vallforners i que serviria en principi per regar l'hort de la masia de Vilalba, i no tot el camp de golf.

No hay comentarios: