07 marzo 2008

El govern demana a Reus que cedeixi excedents d'aigua a Barcelona

EL PUNT 07.03.08
L'Ajuntament, que ho està estudiant, donarà una resposta aquesta primavera

R. ROFES M. LACÀRCEL. Reus
Fins avui, la Generalitat havia sondejat en quina situació es trobaven els pous del terme municipal de Reus perquè, en cas que continués la sequera a l'estiu, la capital del Baix Camp pogués abastir d'aigua l'àrea metropolitana de Barcelona. En breu, però, i segons el regidor de Medi Ambient, aquests contactes es convertiran en una petició formal. De moment el consistori ja ha començat a analitzar la quantitat d'aigua que pot cedir i la seva qualitat, i a la primavera donarà una resposta.



Tarragona va aprovar en el ple la setmana passada portar, mitjançant vaixells, els excedents d'aigua dels seus pous a l'àrea metropolitana de Barcelona. Ara, és el torn de Reus. El regidor de Medi Ambient del consistori reusenc, Ernest París, va confirmar ahir que el seu departament ha mantingut contactes amb la Generalitat per aquesta qüestió, tot i que no se'ls ha fet una petició formal. De fet, en breu, es té previst que el govern català sol·liciti de manera pública a Reus que cedeixi part de les aigües dels pous del seu terme municipal a Barcelona durant aquest estiu.

L'Ajuntament de la capital del Baix Camp, en previsió que aquesta demanda arribés aviat, ja ha començat a realitzar un estudi de la quantitat d'aigua que pot oferir i de quina és la seva qualitat. París confirmava ahir que pels volts de la primavera la seva àrea podrà determinar quina és la capacitat de Reus per oferir aquest servei. L'ecosocialista, però, remarcava que a la ciutat no li faltarà aigua. «No hi haurà restriccions perquè nosaltres, a Reus, ens abastim del minitransvasament de l'Ebre.» I aclaria que l'aigua que es transporti a Barcelona no serà del minitransvasament, sinó dels pous municipals, alguns dels quals assegurava que estaven en desús. L'aigua es traslladarà amb un ramal fins al port de Tarragona, i d'allà es transportarà amb vaixells fins a l'àrea metropolitana de Barcelona.

El regidor d'Iniciativa i tercer tinent d'alcalde de la ciutat també va explicar que dimarts va informar el consell administratiu d'Aigües de Reus sobre l'estudi i sobre la petició formal que farà la Generalitat d'aquí a pocs dies al govern de Reus.

No hay comentarios: