15 noviembre 2007

El govern decidirà abans de tres mesos on situa les «àrees estratègiques» amb un 50% de pisos protegits

El director general d'Actuacions Estratègiques i Política de Sòl del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Joan Llort, va avançar ahir que l'emplaçament de les noves «àrees residencials estratègiques» que promou el govern gràcies al decret llei sobre mesures urgents que s'introdueixen en la llei d'urbanisme es decidirà en el termini de tres mesos i que se situaran en les principals ciutats del país. Llort va participar ahir, al costat del director general d'Urbanisme, Pere Solà, en una jornada organitzada pel Gremi de Constructors i Promotors d'Edificis de Girona a l'auditori de Caixa Girona.

El decret llei, el primer que aprova el govern gràcies al nou Estatut, permet a l'executiu català promoure la creació d'unes noves zones –anomenades «àrees residencials estratègiques»– amb un 50% dels pisos de protecció oficial. Les reserves de sòl d'aquestes noves figures urbanístiques s'inclouran en el planejament supramunicipal, com ara plans directors, en consorcis amb el món local, segons va afegir Llort. Aquest decret llei, que ahir va ratificar el Parlament, té dos objectius: adaptar-se a la llei del sòl del govern espanyol i donar eines per complir els números del Pacte Nacional de l'Habitatge.

El promotor, a part d'un 50% d'habitatge protegit, haurà de fer una major cessió de sòl per a aprofitaments i equipaments, però a canvi tindrà una tramitació molt més ràpida i es permetrà una major densitat d'habitatges que en sòl normal. Segons Llort, el març del 2009 aquestes àrees ja hauran d'estar en marxa. El secretari del Gremi de Constructors de Girona, Josep Donés, hi va veure avantatges i inconvenients, i va advertir que els sectors a l'entorn de les àrees «quedaran oblidats».
Font: EL PUNT 15.11.07

No hay comentarios: