23 septiembre 2008

Girona paralitza l'autorització d'una nova mesquita

EL PERIÓDICO 20.09.08
FERRAN COSCULLUELA
GIRONA

L'Ajuntament de Girona ha tallat d'arrel la polèmica al voltant de la ubicació d'una mesquita al barri de Taialà. L'alcaldessa, Anna Pagans (PSC), va anunciar ahir que no concedirà la llicència perquè el centre de culte s'ubiqui en uns baixos del carrer de Sant Medir, ja que no reuneix les condicions adequades. El consistori considera que és necessari obrir-hi sortides d'emergència i també millorar-ne la ventilació, unes obres que, segons afirma Pagans, són complicades. L'alcaldessa també va fer referència a l'oposició veïnal al projecte, i va assegurar que tant l'ajuntament com la comunitat musulmana "aposten per la bona convivència" i estan d'acord a buscar un altre emplaçament per a l'oratori.
Durant aquests últims dies, l'associació de veïns del barri de Taialà havia presentat 2.000 firmes en contra de la instal.lació de la mesquita, perquè consideraven que provocaria un gran augment del trànsit, col.lapsaria les zones d'aparcament i a més a més comportaria problemes de massificació. Els veïns havien amenaçat de dur a terme una campanya de mobilitzacions i ahir mateix havien de decidir un calendari de protestes.

FALTA D'ESPAI A
l'altre extrem se situa la comunitat musulmana, que ha vist com en els últims anys la mesquita del carrer del Bisbe Sivilla es feia petita. Aquest centre de culte té una superfície de 80 metres quadrats, insuficient per a les gairebé 200 persones que cada divendres hi van a resar. Els musulmans de Girona tenen previst construir un temple en uns terrenys municipals del polígon Mas Xirgu, però fins que això sigui possible busquen un local provisional.
La insuficiència de les instal.lacions actuals encara es fa més evident en el mes del Ramadà. Durant aquest mes sant musulmà l'ajuntament instal.la unes carpes al passeig de la Copa per fer front a la gran concentració de fidels. Pagans va assegurar que la decisió municipal compta amb el consens de les dues parts i es va comprometre a ajudar els musulmans a trobar un local provisional abans de final d'any. Això sí, l'alcaldessa va advertir que, en nom de la bona convivència, seria convenient que no estigués ubicat "al centre d'un barri, com en aquest cas".

No hay comentarios: