23 septiembre 2008

La promotora del parc eòlic porta els ajuntaments de Portbou i Colera al jutjat per haver-li denegat la llicència

EL PUNT 23.09.08

El projecte Tramuntana preveu la construcció de disset molins en una carena

MAR VICENTE. Portbou
L'empresa promotora del parc eòlic Tramuntana ha presentat un contenciós administratiu contra els ajuntaments de Portbou i Colera perquè li han denegat la llicència d'obres per construir disset molins en una carena. L'ajuntament de Portbou ja ha respost a la notificació del contenciós, mentre que el de Colera ho farà en les pròximes setmanes. La Plataforma Cívica Antimolins, que està en contra del projecte, estudia ara si es presenta com a part afectada en aquesta causa.


Els dos consistoris més afectats per la possible instal·lació del parc eòlic van negar la llicència d'activitat a l'empresa promotora al principi d'aquest any i el mes de juliol tant Colera com Portbou van rebre una notificació en què es van assabentar que l'empresa els portava al jutjat per aquest motiu. Tot i que la presentació del recurs contenciós administratiu contra els ajuntaments es va fer fa dos mesos, no va transcendir fins ahir.

Segons ha explicat l'alcalde de Portbou, Antoni Vega, l'Ajuntament ja ha respost a la notificació al·legant que no està d'acord «ni amb la instal·lació ni amb la manera com s'instal·larà». Per part seva, l'alcalde de Colera, Lluís Bosch, va dir que contestaran en les pròximes dues setmanes en la línia del que han defensat fins ara.

Per altra banda, la Plataforma Cívica Antimolins, que és part afectada del projecte, estudia ara si es presentarà a la causa. Segons han explicat, primer provaran d'anul·lar el contenciós perquè consideren que abans s'ha de resoldre el que va presentar la plataforma contra el permís atorgat per la Generalitat. A banda d'això, també prepara un altre possible contenciós perquè l'empresa ha canviat el projecte de la línia d'evacuació del parc.

Negociacions

En paral·lel, l'Ajuntament de Portbou manté converses amb la promotora dels disset aerogeneradors per mirar de reconduir el projecte. Segons va explicar l'alcalde, Antoni Vega, aquestes negociacions que han començat pretenen que l'empresa recol·loqui el parc eòlic en un altre lloc o bé que es redueixi el nombre de molins previstos. Tant l'alcalde de Portbou com el de Colera es queixen també que la instal·lació del parc no aportaria tants beneficis econòmics a les poblacions com s'havia dit.

No hay comentarios: