17 diciembre 2007

Ofensiva judicial contra els bars sorollosos de Barcelona

Una associació reclama penes de dotze anys per als amos de tres locals musicals
DAVID MARÍN. Barcelona
L'Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica demana, com a acusació particular, penes de fins a dotze anys de presó per als propietaris de dos bars musicals de Barcelona. Un d'ells, el del bar Macumba, al carrer Aragó, té també una petició del ministeri fiscal de nou anys de presó per delicte mediambiental. Els altres dos, l'antiga propietària del bar Donegal, al carrer Nou de la Rambla, i el del Cangrejo, al barri del Raval, s'enfronten a unes peticions de més de dotze anys.

El cas d'El Portet, el local de Gràcia l'amo del qual va ser condemnat a una pena de quatre anys de presó per excés de soroll, podria no ser l'únic. L'Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica vol portar fins al final les denúncies que ha interposat contra els propietaris d'alguns locals que no han respectat ni advertiments ni precintaments de l'activitat per l'administració. Per al propietari del bar Macumba, del carrer Aragó, l'associació demana una pena de dotze anys de presó per un delicte mediambiental, tres delictes de lesions i tres delictes més de coaccions. La demanda de l'acusació particular de penes de presó està secundada per la fiscalia. Segons informava ahir el diari El Periódico, el fiscal demana nou anys de presó i 30.000 euros d'indemnització. L'escrit del fiscal encara no ha arribat a les parts.

L'associació contra el soroll manté una petició similar per al cas del bar Donegal: dotze anys de presó per a l'antiga propietària, que podrien incrementar-se amb una pena més de lesions perquè hi ha més afectats. El fiscal encara no ha presentat les seves peticions. Ara el local és a les mans d'un altre propietari, que, amb la intermediació de la patronal del sector Fecasarm, ha pactat amb l'entitat i amb els veïns afectats els treballs d'insonorització del local, que costaran uns 90.000 euros. Amb el bar Cangrejo, de Ciutat Vella, l'entitat manté una petició de pena similar.

«NO ENS AGRADA ARRIBAR A AQUEST PUNT» Segons l'advocat de l'associació, Lluís Gallardo, l'acord amb Donegal hauria de ser l'exemple a seguir. La via penal «no és la solució a llarg termini, sinó que calen solucions racionals i menys agressives». Però les querelles, diu Gallardo, han estat «l'única via perquè a curt termini es posi fi a situacions que afectaven greument i de manera constant la salut dels afectats».

Font: El Punt 05.12.07

No hay comentarios: