28 diciembre 2007

Calafell anul.larà un pla il.legal per construir 1.384 vivendes

Un jutge investiga irregularitats en la venda de terrenys al poble de Querol
FERRAN GERHARD
CALAFELL QUEROL
L'equip de govern de Calafell (PSC, ADMC i ERC) ha obert un expedient per anul.lar el conveni que l'anterior govern local de CiU i ADMC va subscriure el mes de març amb la immobiliària Gaudir autoritzant-la a construir 1.384 vivendes al municipi. La revisió de l'acord es basa en un dictamen de Josep Mir, jurista de la Universitat Pompeu Fabra, que assegura que el conveni és il.legal.El socialista Ramon Ferré, tinent d'alcalde de Territori de la localitat, va explicar ahir que "estàvem a favor de buscar una solució consensuada, però davant la posició de la promotora de seguir amb el seu projecte, hem optat per l'anul.lació". El regidor va afegir que la immobiliària "no té dret a indemnitzacions a l'existir una vulneració prèvia de la normativa".
L'informe de Josep Mir enumera diverses irregularitats. Destaca que el càlcul de les vivendes protegides previstes es va fer en nombre de pisos, i no en metres quadrats edificables, que les finques municipals que s'havien d'alienar no van passar per la preceptiva subhasta i que les contribucions econòmiques de Gaudir s'havien de destinar a polítiques de sòl i vivenda, i no a finançar centres cívics, com va pretendre l'anterior govern. El conveni va ser molt criticat pel PSC i ERC, llavors a l'oposició, al témer una "marbellització" de la localitat.
Per un altre costat, en un tens ple municipal, l'Ajuntament de Querol (Alt Camp) va aprovar ahir assumir la despesa de la defensa de l'anterior equip, incloent-hi l'actual alcalde Miguel Uroz (PSC), denunciat pel fiscal per presumpta prevaricació i ús d'informació reservada en relació amb la requalificació i venda de terrenys. La plataforma Salvem Querol, que va denunciar els fets, va titllar de "vergonyosa" la decisió.
Font: El Periodico.

1 comentario:

Anónimo dijo...

L'alcalde de Querol (PSC) és un impresentable i tothom ho sap; només coneix l'insult com a forma de diàleg.
Sembla mentida que el PSC de l'Alt Camp faci l'orni i prefereixi fer veure que tot això que passa al municipi no va amb ells. Potser estan esperant que l'Uroz es faci el "seu" ajuntament al costat de "casa seva" i així poden pujar a celebrar-ho fent una costellada a la casa de tots (de tots els del PSC).