12 marzo 2008

Propietaris de Torre Negra acceptarien fer només un dels dos plans urbanístics

Font: El Punt 13.03.08
Presenten 800 al·legacions per poder edificar i la plataforma cívica recull 3.500 firmes per preservar la zona
CARLES ALUJU FERRER. Sant Cugat del Vallès
L'associació de veïns de Sant Cugat Propietaris de Torre Negra, constituïda fa poc, ha explicat a El Punt que en el cas que el consistori accepti aprovar-los el primer dels dos plans urbanístics al sector renunciaran a impulsar el segon. En cas contrari reclama unes indemnitzacions que oscil·len entre els 80 i els 323 milions d'euros. La tramitació del primer pla està pendent de l'aprovació o denegació provisional per part del ple municipal. L'associació ha presentat 800 al·legacions a l'Ajuntament per poder urbanitzar i la plataforma cívica per la defensa de Torre Negra ha entregat 3.519 firmes per preservar l'espai.

Pere Feliu, president de l'associació que representa els petits propietaris de terrenys a Torre Negra, considera que sobre el futur d'aquest espai als peus de Collserola «no hi ha d'haver vencedors ni vençuts» i que el que cal «és trobar solucions». És per aquest motiu que avança que, si el consistori s'avingués a aprovar el projecte presentat l'any 1998 per l'empresa Mont SA del grup Núñez i Navarro, els propietaris de la zona no reclamaran que s'executi el segon pla urbanístic presentat per l'empresa Josel SL. L'Ajuntament sempre s'ha negat a aprovar els plans de Mont i Josel, però el gener passat va haver d'aprovar per imperatiu legal la tramitació provisional del pla de la primera empresa. El sòl de Torre Negra és no urbanitzable des del 2003.
Si no prospera el projecte urbanístic, Feliu diu que segons els càlculs de l'entitat el consistori els hauria de pagar una indemnització d'entre els 80 i els 323 milions d'euros per les 165 hectàrees del sector. Segons l'entitat, amb el nivell d'endeutament actual del consistori, el pagament s'allargaria entre 105 i 421 anys.
Feliu remarca que el projecte de construir a Torre Negra només afectarà un 16,77% de l'espai per fer-hi 2.800 habitatges i que la resta es deixarà tal com està ara. Les zones on s'edificaria se situen en dos nuclis: al voltant de l'hípica Can Calders i a l'entorn del Club de Tennis Natació Sant Cugat. El desenvolupament del sector també inclou el nou eix viari de la ronda sud, una infraestructura que, segons Feliu, «s'ha de fer per força» per absorbir el trànsit que a partir del curs que ve generarà el nou campus d'Esade.

No hay comentarios: